7/12/16

Συγκέντρωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Σάββατο 10/12, 12μμ, Μοναστηράκι




ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ!
ούτε μπάρες, ούτε ελεγκτές ούτε ηλεκτρονικό εισιτήριο καμιά ιδιωτικοποίηση, κανένας αποκλεισμός

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12, ΩΡΑ 12.00, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ : Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου, Ανοιχτή Λαϊκή συνέλευση Περιστερίου, Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου-Ζωγράφου, Συνέλευση πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας


--------------------------------
  
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Την τελευταία διετία στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης του κράτους και υπό τη νέα αριστερή διακυβέρνηση (ψήφιση τρίτου μνημονίου, φοροληστρική επιδρομή, αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού κλπ) εφαρμόζεται πλήρως το «σχέδιο εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης» των μέσων μαζικής μεταφοράς. Κομβικά σημεία του είναι η «καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής» και ο «εκσυγχρονισμός των μετακινήσεων μέσα στην πόλη». Ο «εκσυγχρονισμός» αυτός από 1.1.2017 φέρνει στις μετακινήσεις μας την τοποθέτηση μπαρών σε κάθε σταθμό ΜΕΤΡΟ ή ΗΣΑΠ, από τις οποίες θα περνάει μόνο όποιος έχει προμηθευτεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο υπό την μορφή προπληρωμένης ονομαστικής κάρτας που θα χρεώνεται (όχι από 1.1.2017 άλλα στο άμεσο μέλλον) ανάλογα με την απόσταση που δηλώνει ότι θέλει να διανύσει ο κάτοχός της σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα νέα αυτά μέτρα έρχονται να προστεθούν στην δημιουργία ενιαίου σώματος ελεγκτών κομίστρου, στην εισαγωγή καμερών ήδη στα λεωφορεία/τρόλεϊ και σύντομα στους συρμούς Μετρό και Ησάπ και στην πρόσφατη αύξηση του εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ.
Όσο η διαρκής επίθεση της κυριαρχίας εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης βυθίζει στην ανέχεια ολοένα και περισσότερους, βάλλοντας πια ξεκάθαρα κατά των βασικών κοινωνικών μας αναγκών, τόσο η αναγκαιότητα για ισχυροποίηση των πεδίων ελέγχου και καταστολής σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής γίνεται κεντρικό ζητούμενο της εξουσίας ενάντια σε όλους μας. Με την τοποθέτηση μπαρών εισόδου και εξόδου, την εισαγωγή του ονομαστικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου με καταγραφή των καθημερινών διανυόμενων αποστάσεων, τη συγκεντροποίηση του ελέγχου των μετακινήσεων με την τηλεματική, τη θεσμοποίηση ξεχωριστού σώματος ελεγκτών κομίστρου με τη συνδρομή της αστυνομίας, επιχειρείται ξεκάθαρα η καταστολή κάθε συλλογικής ή ατομικής αντίστασης στη λεηλασία της ζωής μας, έστω και με την ελάχιστη πράξη της μη πληρωμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιδιώκεται ο πλήρης έλεγχος και η καταγραφή των μετακινήσεών μας μέσα στην πόλη. Εφαρμόζεται έμπρακτα ο αποκλεισμός από τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς των «αντιδρούντων» και των «μιαρών» (τοξικοεξαρτημένοι/ες, άστεγοι/ες, μετανάστες/τριες) σε μία επίπλαστη εικόνα «καθαρότητας» και «υγείας». Ενώ ακόμα δεν έχει ξεθυμάνει η οργή μας από τη δολοφονία του Θ. Καναούτη από ελεγκτές πριν 3 χρόνια σε τρόλεϊ στο Περιστέρι γιατί δεν είχε ακυρώσει εισιτήριο.
Απέναντι στα νέα μέτρα ελέγχου, καταστολής, αποκλεισμού και απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση κράτους και αφεντικών, αυτοοργανώνουμε τη συλλογική μας αντίσταση και δημιουργούμε κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης. Αρνούμαστε έμπρακτα την επιτήρηση, την τιμωρία και τον έλεγχο του δημόσιου χώρου.

ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΡΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ


Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας