22/12/13

Για το διήμερο εκδηλώσεων της αυτόνομης αντιφασιστικής συνέλευσης Κερατσινίου 16-17/12, στο πολιτιστικό κέντρο της Αμφιάλης



Με επιτυχία πραγματοποιηθήκε το διήμερο εκδήλωσεων της αυτόνομης αντιφασιστικής συνέλευσης Κερατσινίου στις 16 & 17 Δεκέμβρη, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» της Αμφιάλης, ενάντια στους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις, την ανάθεση και την απάθεια, το φασισμό και το φόβο.


Το διήμερο ήταν κατ’ ουσία μια συνδιοργάνωση-σύμπραξη με τις αυτοοργανωμένες-αντιεμπορευματικές θεατρικές ομάδες «ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ» και «ΣΠΙΡΤΟ». Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκδηλώσεων, παρακολούθησαν τις δυο θεατρικές παραστάσεις και τη συζήτηση της δεύτερης μέρας «για το φασισμό στην καθημερινή ζωή την εποχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και του φόβου».


Πέρα από τη στιγμή πραγματοποίησής του, στον ένα μήνα προετοιμασίας του, το διήμερο αποτέλεσε μια ευκαιρία για συλλογική επεξεργασία του ζητήματος σε βάθος και για εκτεταμένη κοινωνική απεύθυνση με εκατοντάδες αφίσες και χιλιάδες κείμενα. Παρεμβήκαμε διαδοχικά σε όλες τις συνοικίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ενώ κρίναμε απαραίτητη και μια παρέμβαση στο Πέραμα (με αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένων), όπου το τοπικό ναζιστικό τάγμα εφόδου είχε επιτεθεί δολοφονικά κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.


Στο πλαίσιο του διημέρου, υπήρχε επίσης κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τον Γαβριήλ Α., που τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα στο ένα του μάτι από ευθεία βολή δακρυγόνου διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συγκρουσιακή πορεία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στο Κερατσίνι, την επόμενη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπως και για τα δικαστικά έξοδα των 34 συλληφθέντων διαδηλωτών από τη συγκεκριμένη πορεία.


Στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από μαχαιροβγάλτες του νικαιώτικου τάγματος εφόδου της χρυσής αυγής, ο αντιφασισμός διευρύνει και βαθαίνει τα περιεχόμενα του και τους τρόπους έκφρασης του. Συνεχίζουμε με λόγο και δράσεις, διερεύνηση και αποφασιστικότητα, κοινωνική απεύθυνση και μαχητικότητα. Από την κορυφή του παγόβουνου (τις ναζιστικές συμμορίες και τις ομάδες κρούσης τους) μέχρι τη βάση του (το σύγχρονο ολοκληρωτισμό, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, το θεσμικό φασισμό και τις μοριακές εκδηλώσεις του στο πεδίο της καθημερινής ζωής) θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όλες τις μάχες, προσδοκώντας πάντα πολύ περισσότερους συνεργούς, συντρόφους, συνοδοιπόρους.

ακηδεμόνευτες, αυτοοργανωμένες, αντιφασιστικές,
αντισυστημικές κοινότητες αγώνα,
δημιουργικότητας και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά

για την αφίσα και το κείμενο καλέσματος ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ