6/11/12

48ωρη γενική απεργία 6-7 Νοέμβρη 2012

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΧΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Οι εγχώριες και υπερεθνικές, πολιτικές και οικονομικές ελίτ, έχουν υπογράψει τη θανατική μας καταδίκη: τα κόμματα εξουσίας, τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια, το ΔΝΤ, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι τα πλούτη τους, τα προνόμια τους, η διάσωση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος. Το μόνο που «υπόσχονται» είναι περισσότερη φτώχεια (υλική, συναισθηματική, πνευματική), περισσότερη τρομοκρατία, φασισμό και καταστολή. Γι’ αυτό πραγματοποιούν εδώ και μήνες από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μια προπαγανδιστική εκστρατεία εκφοβιστικών διλημμάτων: «συναίνεση ή χρεοκοπία», «ψηφίζουμε τα μέτρα ή βγαίνουμε εκτός ευρώ» κ.α. Και εξαπολύουν τα αστυνομικά τους σώματα καταστολής εναντίον όσων δε σκύβουν το κεφάλι.
Η απάθεια, ο φόβος, η γκρίνια, η αγανάκτηση, η (αυτ)απάτη των «ατομικών λύσεων» δεν οδηγούν πουθενά. Η αναζήτηση νέων σωτήρων, οι ξαναζεσταμένες σοσιαλδημοκρατικές ψευδαισθήσεις, ο συντηρητισμός και ο εκφασισμός καταλήγουν στις ίδιες τραγωδίες με τις νεοφιλελεύθερες «συνταγές» από διαφορετικούς δρόμους.
Αυτό που χρειάζεται είναι να βγούμε από το καβούκι μας, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε, να πάρουμε αποφάσεις από κοινού και να τις κάνουμε πράξη συλλογικά. Να αυτοοργανώσουμε την καθημερινή μας ζωή και τους αγώνες μας. Να συλλογικοποιήσουμε και να συντονίσουμε τις αντιστάσεις μας. Να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλοβοήθειας σε κάθε γειτονιά.
Κι ακόμα παραπέρα, να αποκαθηλώσουμε τις αξίες, τις νοοτροπίες, τις απόψεις, τα «θέσφατα» του καπιταλιστικού-εξουσιαστικού συστήματος από τις συνειδήσεις μας. Να οραματιστούμε και να επιδιώξουμε έναν άλλο κόσμο, ελευθερίας, ισότητας, αξιοπρέπειας, αμοιβαιότητας, αλληλεγγύης, κοινοκτημοσύνης, χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς και κοινωνικές διακρίσεις.
Μόνο έτσι θα αντέξουμε μες την επιβαλλόμενη κοινωνική ερείπωση και βαρυχειμωνιά και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα άνοιξη: με συντροφικότητα κι αντάρτικη καρδιά.

48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ

-Τρίτη 6/11, 11.00πμ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ, Συγκέντρωση των συνελεύσεων γειτονιάς στο Πολυτεχνείο (Πατησίων & Στουρνάρη)

-Τετάρτη 7/11, 11.00πμ, πλατεία Λαού (Ταμπούρια), ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

-Τετάρτη 7/11, 5.00μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία Συντάγματος, ημέρα ψήφισης των μέτρων (προσυγκέντρωση των συνελεύσεων γειτονιάς, 5.00μμ στην πλατεία Κοραή)

ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι
κάθε Δευτέρα 7.00μμ, στην πλατεία Λαού (Ταμπούρια)