22/5/12

Απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη

Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι καταγγέλλει κοινωνικά την τρομοκρατική σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατσίφη, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαΐου, έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά.
Η σύλληψή του έγινε την επόμενη μέρα της αντιφασιστικής συγκέντρωση και πορείας που πραγματοποιήθηκε  στην Καλλιθέα από ντόπιους και μετανάστες που διαμαρτύρονταν για της  επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών. Οι επιθέσεις αυτές έχουν αυξηθεί  τον τελευταίο καιρό και έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών καθώς και σε πυρπολήσεις σπιτιών που διαμένουν μετανάστες.
Οι κατηγορίες που προσάπτουν στον Νίκο Κατσίφη είναι βαρύτατες: «απόσπαση κατηγορούμενου από αστυνομικούς, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης  κατά αστυνομικών».
Η πραγματική κατηγορία  που κρύβεται πίσω από όλα αυτά είναι μια και μοναδική: πρέπει να τιμωρηθεί ένας αγωνιστής παραδειγματικά ώστε να φτάσει  το μήνυμα του φόβου και της παθητικότητας έμμεσα αλλά και καθαρό στην κοινωνία.

Απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά του αγωνιστή  Νίκου Κατσίφη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Τρίτη 22/5, στα δικαστήρια της πρώην σχολής ευελπίδων

Κερατσίνι, Δευτέρα 21/5/2012