27/3/12

Τοπική παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου



Την Κυριακή 25 Μάρτη, η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι πραγματοποίησε παρέμβαση στην τοπική παρέλαση ενάντια στα μνημόνια, τον καπιταλισμό, την απάτη της εθνικής συναίνεσης και ενότητας, τους επισήμους και κάθε φορέα εξουσίας που ευθύνεται για την λεηλασία μας. Κατά την διάρκεια της παρέλασης ανοίξαμε πανό στη διασταύρωση της Κωνσταντινουπόλεως (απ’ όπου έρχονταν οι μαθητές) με την Λεωφ. Δημοκρατίας και με την ολοκλήρωση των σχολείων πορευτήκαμε ως διαδήλωση με συνθήματα. Μπροστά από εμάς πορεύτηκε ο τοπικός σύλλογος δασκάλων "Νίκος Πλουμπίδης" και κάποιοι καθηγητές, επίσης με πανό και συνθήματα. Στο πέρασμά μας πολύς ήταν ο κόσμος που επιδοκίμαζε ενώ ορισμένοι μπήκαν κι οι ίδιοι σε αυτή την αυτοσχέδια πορεία.


Τα συνθήματα που φωνάζονταν ήταν:

ΠΟΡΕΙΕΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το τελευταίο σύνθημα φωνάχτηκε επίμονα την ώρα που περνούσαμε μπροστά από τους «επισήμους», οι μισοί εκ των οποίων κοιτούσαν προς τον ουρανό και σφύριζαν αδιάφορα. Μας αρκεί όμως που μας καταχειροκρότησε ο δήμαρχος, θέλοντας να το παίξει «εγώ είμαι με τον λαό και τους κοινωνικούς αγώνες», ο οποίος προς αποφυγή γιαουρτιών, γιουχαϊσμάτων κλπ είχε φροντίσει να μην υπάρχει εξέδρα για τους «επίσημους» και να μην παραβρεθούν βουλευτές.

Η επόμενη δράση της συνέλευσης έχει οριστεί για το ερχόμενο Σάββατο 31/3, με ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους του κοινωνικού ξεσηκωμού της 12ης Φλεβάρη σε διάφορα σημεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Η επόμενη συνέλευση είναι την Δευτέρα 2 Απρίλη, στις 7.00μμ, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη.