12/2/12

Σχετικά με την τοπική πορεία στο Κερατσίνι στις 11 Φλεβάρη και την συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12 Φλεβάρη


70 άνθρωποι πορευτήκαμε το πρωί του Σαββάτου στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, ενάντια στα νέα μνημόνια κοινωνικής υποδούλωσης και ταξικής λεηλασίας, που προετοίμασαν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια, το ΔΝΤ.



Η τοπική διαδήλωση ξεκίνησε στις 11.30πμ από την πλατεία Νίκης (τριγωνάκι) στην πάνω πλευρά της Τσαλδάρη στην Αμφιάλη και μέσω της Τσαλδάρης, της Σαλαμίνος, της Σμύρνης, της Βενιζέλου, της Λεωφ. Δημοκρατίας κατέληξε στην πλατεία Λαού στα Ταμπούρια.



Κατά την διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα που καλούσαν στη συγκέντρωση της Κυριακής 12/2 στις 5μμ στο Σύνταγμα, γράφτηκαν συνθήματα σε προσόψεις τραπεζών, μαυραγορίτικων καταστημάτων «αγοράζω χρυσό» και των γραφείων της ΝΔ στα Ταμπούρια (όχι από καμία ιδιαίτερη προτίμηση αλλά γιατί δεν υπάρχουν γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ στο Κερατσίνι) και φωνάζονταν διαρκώς συνθήματα όπως «γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, όλοι στον δρόμο όλοι στον αγώνα», «εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι εξέγερση και πάλη», «τα μέτρα δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στον δρόμο στον δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις», «αν δεν ξεσηκωθούμε σ’ όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές», «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών».



Για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 12/2, οι συνελεύσεις γειτονιών της Αττικής μετά από συνάντησή τους το απόγευμα του Σαββάτου 11/2, καλούν σε κοινή προσυγκέντρωση στις 5μμ στην πλατεία Κοραή (Αθήνα), στην στάση του μετρό "Πανεπιστήμιο". Όλοι και όλες στους δρόμους.