4/12/11

Για τη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στους 400 απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας το Σάββατο 3/12

Περισσότερα από 100 μηχανάκια, περισσότερα από 50 αυτοκίνητα, περισσότεροι από 350 άνθρωποι στη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, το πρωί του Σαββάτου 3/12.

Ιερά Οδός λίγο πριν βγούμε στην εθνική

Συνελεύσεις κατοίκων από πολλές περιοχές της Αττικής (με συμμετοχή αγωνιζόμενων ανθρώπων από όλες τις συνελεύσεις των περιοχών του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας) συναντηθήκαμε λίγο μετά τις 12.30 στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με τη Θηβών στο Αιγάλεω και πορευτήκαμε όλοι και όλες μαζί μέχρι το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η κάθε συνέλευση είχε συναντηθεί νωρίτερα και είχε ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της περιοχής της.

 
Στο εργοστάσιο υπήρξε θερμή υποδοχή μας από δεκάδες απεργούς χαλυβουργούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην πύλη. Για πολλά λεπτά η ατμόσφαιρα δονούνταν από τα συνθήματα που φωνάζαμε μαζί: «οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι η αλληλεγγύη μας ενώνει», «η αλληλεγγύη όπλο των εργατών πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών», «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Ακολούθησαν ανακοινώσεις από τη μικροφωνική και δόθηκαν σε επιτροπή των απεργών τα τρόφιμα και τα ποσά οικονομικής ενίσχυσης που είχε συγκεντρώσει η κάθε συνέλευση.

έξω από την πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο

Για μιάμιση ώρα παραμείναμε συγκεντρωμένοι έξω από την πύλη του εργοστασίου συζητώντας με τους εργάτες για την πολυήμερη απεργία τους που έχει θαφτεί από τα ΜΜΕ, για την απόφασή τους να συνεχίσουν μέχρι την απόσυρση των απολύσεων και των εργοδοτικών επιδιώξεων για εκ περιτροπής εργασία, για την ανένδοτη στάση του βιομήχανου Μάνεση που προχώρησε σε άλλες 16 απολύσεις, για τις «προτάσεις» της επιθεώρησης εργασίας να δεχτούν το 5ωρο με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους, για την αλληλεγγύη που τους δίνει κουράγιο και τους δυναμώνει.
Η Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι είχε καλέσει συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Λαού στα Ταμπούρια. Για μία ώρα στήθηκε μικροφωνική εγκατάσταση με μουσική και ανακοινώσεις, μοιράστηκαν εκατοντάδες καλέσματα της συνέλευσης και κείμενο των ίδιων των απεργών, συγκεντρώθηκαν δεκάδες σακούλες με τρόφιμα για τους απεργούς και 745 ευρώ για την οικονομική τους ενίσχυση. Λίγο πριν τις 12 ξεκινήσαμε με μοτοπορεία αρχικά μέσα στο Κερατσίνι (Λεωφ. Δημοκρατίας, Κωνσταντινουπόλεως, Βενιζέλου, Παπαναστασίου, Δεμερτζή, Τσαλδάρη) και στη συνέχεια μέσω της Σαλαμίνος φτάσαμε στο περιβολάκι (πλ. Δαβάκη) στη Νίκαια. Εκεί μας περίμεναν αγωνιστές και αγωνίστριες από τις συνελεύσεις της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Πειραιά και όλοι μαζί πορευτήκαμε μέσω Πέτρου Ράλλη και Θηβών, στο Αιγάλεω, στο κοινό σημείο συνάντησης όλων των συνελεύσεων. Σε όλη τη διαδρομή από το Κερατσίνι μέχρι τον Ασπρόπυργο η συνέλευσή μας πετούσε τρικάκια αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες ενώ φτάνοντας στο εργοστάσιο κρεμάσαμε απέναντι από την πύλη πανό που έγραφε: «αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα θα μοιραστούμε την ήττα».

απέναντι από τον πύλη του εργοστασίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι είχαν έρθει 5 απεργοί χαλυβουργοί, οι οποίοι μπήκαν με τις μηχανές τους στην κεφαλή της μηχανοκίνητης διαδήλωσης από το Κερατσίνι μέχρι το Αιγάλεω και από εκεί στον Ασπρόπυργο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ